Szárazjeges tisztítás előnyei

Kérjük, ismerkedjen meg a szárazjeges tisztítási technológia 5 legfontosabb előnyével

 

1. Kevesebb tisztítási hulladék keletkezik

A tisztítás során semmilyen adalék nem kerül a folyamatba, így a munka végeztével csak a fagyott szennyeződést kell összegyűjteni és megsemmisíteni.

2. Meghosszabbodik a berendezések élettartama

A szárazjeges pellettel való tisztítás során az alkatrészek felületei nem szenvednek olyan sérüléseket, kopásokat, mint a homok, üveggyöngy, vagy dióhéj fúvás során.

3. Tisztítás a helyszínen

Munkaidőt és munkaköltséget tud megtakarítani, hiszen a szárazjeges tisztítás során az adott berendezést a helyszínen lehet megtisztítani.

4. Sokkal alaposabb tisztítás

A szárazjeges tisztítás során olyan nehezen hozzáférhető helyeket is meg lehet tisztítani, amelyekhez a hagyományos módszerekkel nehezen, vagy egyáltalán nem lehet hozzáférni.

5. Száraz tisztítási technológia

Száraz tisztítási eljárás, a folyamat során kémiai oldószert, vagy vizet nem használunk, így tökéletes módszer villamos, elektromos berendezések tisztítására is.

Szárazjeges tisztítás

Elite Clean Technology

korszerű ipari tisztítás szárazjégszórásos technológiával országosan

Szárazjeges tisztítás

A szárazjeges tisztítás során rizsszem méretű száraz, szilárd, -78,5ºC-os széndioxid (CO2) pelletet lövünk nagy sebességgel, és nagy nyomással a szennyezett felületre. A becsapódást követően a felületen levő szennyeződés megfagy és a szárazjég szublimálása során bekövetkezett 700-szoros térfogat növekedése folytán leszakad a felületről.

A folyamat során a felület nem sérül, víz illetve vegyszer bevitele nélkül érjük el a tökéletes tisztítást. A technológia olyan szintre hangolható, hogy egy tojásról is leszedhetjük vele a festéket, de megbirkózik a több cm vastag pakurával, vagy bitumennel is.

Kimagasló előnye az összes egyéb szemcseszórással szemben, hogy a tisztítás során semmilyen adalék nem kerül a folyamatba, így a munka végeztével csak a fagyott szennyeződés összegyűjtéséről és megsemmisítéséről kell gondoskodni.

Szárazjeges tisztítás alapvető felhasználási területei
  • mindenütt, ahol nem engedélyezett a víz használat,
  • minden esetben, amikor a vízzel, vagy homokkal kevert, többszörösére duzzadt veszélyes hulladék megsemmisítése nem kifizetődő,
  • villamos, elektronikai eszközök működés közbeni tisztítása (27kV-ig),
  • gépek (pl.: szivattyúk, motorok, szelepek) üzem közbeni tisztítása, szétszerelés nélkül, vagy minimális megbontással a helyszínen,
  • festék és graffiti eltávolítás, ahol a hangolhatóságból adódóan eldönthető, hogy csak a graffiti legyen eltávolítva, vagy egy-két festék réteg is.