Elite Clean Technology

korszerű ipari tisztítás szárazjégszórásos technológiával országosan

Szárazjeges tisztítás

A szárazjeges tisztítás során rizsszem méretű száraz, szilárd, -78,5ºC-os széndioxid (CO2) pelletet lövünk nagy sebességgel, és nagy nyomással a szennyezett felületre. A becsapódást követően a felületen levő szennyeződés megfagy és a szárazjég szublimálása során bekövetkezett 700-szoros térfogat növekedése folytán leszakad a felületről.

A folyamat során a felület nem sérül, víz illetve vegyszer bevitele nélkül érjük el a tökéletes tisztítást. A technológia olyan szintre hangolható, hogy egy tojásról is leszedhetjük vele a festéket, de megbirkózik a több cm vastag pakurával, vagy bitumennel is.

Kimagasló előnye az összes egyéb szemcseszórással szemben, hogy a tisztítás során semmilyen adalék nem kerül a folyamatba, így a munka végeztével csak a fagyott szennyeződés összegyűjtéséről és megsemmisítéséről kell gondoskodni.

Szárazjeges tisztítás alapvető felhasználási területei
  • mindenütt, ahol nem engedélyezett a víz használat,
  • minden esetben, amikor a vízzel, vagy homokkal kevert, többszörösére duzzadt veszélyes hulladék megsemmisítése nem kifizetődő,
  • villamos, elektronikai eszközök működés közbeni tisztítása (27kV-ig),
  • gépek (pl.: szivattyúk, motorok, szelepek) üzem közbeni tisztítása, szétszerelés nélkül, vagy minimális megbontással a helyszínen,
  • festék és graffiti eltávolítás, ahol a hangolhatóságból adódóan eldönthető, hogy csak a graffiti legyen eltávolítva, vagy egy-két festék réteg is.